Atkamentesítés ikon

Atkamentesítés

atkátlanítás – porallergia – asztma

Az allergia ma már előkelő helyen áll a népbetegségek sorában. Az allergiás megbetegedések zömét a házipor-atka ürülékében található fehérje váltja ki. A házipor-atkák szabad szemmel nem látható állatkák. Tápanyagforrásuk az elhalt emberi hámszövet, de kedvelik az állati szőröket és tollakat is.

Környezetünkben szinte mindenütt megtalálhatóak, de leggyakrabban matracokban, ágyneműben, kárpitban és szőnyegben fordulnak elő. Szerencsére a legtöbb ember szinte tudomást sem vesz létezésükről, azonban az erre érzékeny embereknél különféle kellemetlen tüneteket idézhet elő, pl. nyálkahártya és kötőhártya gyulladás, bőrtünetek illetve légúti elváltozások.

Számuk késő tavasszal és kora ősszel a legmagasabb, mivel ekkor a legmagasabb lakásunk páratartalma, ami kedvez fennmaradásuknak. Legfontosabb tehát az atka-szám jelentős csökkentése.

Atkamentesítés

Az allergiás tüneteket teljesen megszüntetni nem tudjuk, viszont jelentősen csökkenteni igen! Szolgáltatásunkat általában évente kétszer, míg allergiás betegek részére negyedévente javasoljuk, de természetesen minden esetben az Ön elvárásainak megfelelően járunk el.

Erre a célra a kereskedelmi forgalomban kapható általános porszívók nem alkalmasak, mivel szűrőiken keresztül a por nagy része visszajut a levegőbe, illetve nem képesek mélyen a szálak közé hatolni, így a szennyeződés lerakódik.

Az általunk használt gép ezeket teljesen kiküszöböli, szűrőrendszere nem engedi vissza a port a levegőbe és tervezésének köszönhetően képes kárpitok, szőnyegek kíméletes mélytisztítására is. A Brit Allergiaszövetség által elismert készülék.

Kapcsolatfelvétel →

ÖKO Takarítás - Iroda takarítás - Lakástakarítás - Felújítás utáni takarítás - Takarítógép kölcsönzés

2010-2019 © Green and Pure Kft.
Pest Megye Budapest Gödöllő Veresegyház Hatvan Dunakeszi Göd Vác Szentendre Pécel Gyöngyös Budaörs Monor
Created by Deeves Creative